HTML

Friss topikok

2011.05.15. 18:18 Zubreczki Dávid

Sajtónak

Biográfia

2010 nyarán ska-, folk-, swing-, alter- és punkzenészek fogtak össze, hogy egybe gyúrjanak valami igazán eredetit Csibor néven. Beletettek mindent, amit más zenekaraikból hoztak (Boogie Mamma, Malacka és a Tahó, Grand Hotel Budapest, Csirkepogó stb.), az eredmény pedig meglepő módon beatzene lett hegedűvel és fuvolával megbolondítva. 
 
Az őszi debütálás óta végigjárták a budapesti klubok sorát (Corvintető, Morrisons, Roham, Trafik, Instant stb.), tavasszal pedig már az első fesztiválokba is belekóstoltak (Fringe, Rockmajális stb.). Eközben elkészítettek egy különleges – csokoládéba csomagolt – kislemezt és egy videoklipet, interjút adtak a Lángoló Gitároknak és a Class FM rádiónak. Dalaikat játszotta a Neo FM és több helyi, illetve netes adó (Lánchíd Rádió, Csaba Rádió, Civil Rádió, Rádió Q, Muzsikus Rádió, Kontakt Rádió, Nap Rádió stb.), sőt a madridi Radio Círculo is. A Pláza Rádió jóvoltából hónapok óta 15 város 16 bevásárlóközpontjában szól a Csibor. 
 
Leginkább ugyanakkor koncerten él a zenekar: nem volt még fellépésük, ahol - utcaszínházas, stand up-os elemekkel tarkított - műsorukkal táncra ne perdítették volna a közönséget, akár a világzenére, akár a skára, reggae-re, akár az alternatív zenékre nyitott fülek hallgatták őket. 
 
A Csibor májusban megjelenő Taxi című EP-jét (melyet egy nagylemez A-oldalaként emlegetnek), ismét különlegesen terjesztik: mindegyik dal egy-egy témájához közelálló, jól ismert blogból (Szakítós, Csajok és Pasik, Urbanista, Mandiner, Munkahelyi Terror, Szívlapát) lesz majd letölthető. 
 
Bencze Boglárka - hegedű 
Várkonyi Mária - fuvola 
Horváth Mátyás - basszusgitár 
Molnár Gergely - dob 
Tamás László - gitár 
Zubreczki Dávid - ének 
 
csibor.blog.hu 
facebook.com/csiborband

Nyomdai felbontású fájl a fényképre kattintva tölthető le. (Szabadon felhasználható fénykép (CC). Fotó: Neményi Márton)

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://csibor.blog.hu/api/trackback/id/tr442905931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása